OPLOSSINGEN OM KOSTEN TE VERLAGEN

VOOR TRANSPORTBEDRIJVEN IN CORONATIJDEN

Het belang van de transportsector is nog nooit zo groot geweest als in 2020. In deze zeer uitdagende tijden zijn transportbedrijven onderweg om ervoor te zorgen dat cruciale goederen, voorraden en uitrusting op hun plek van bestemming aankomen. Maar de COVID-19-crisis is voor transportbedrijven bijzonder zwaar geweest. Met de beperkingen van het regionale en internationale verkeer, de sluiting van bedrijven en de stopzetting van veel economische activiteiten in veel landen is er een onvermijdelijk effect op de wagenparkactiviteit.

Brandstof, rijgedrag, reparaties, onderhoud en banden zijn allemaal factoren waarop een transportbedrijf actie kan ondernemen om kosten te verlagen.
Elke week posten we een nieuwe update met extra tips hoe onze oplossingen kunnen helpen om deze kostenposten te drukken;

REPARATIES EN ONDERHOUD
EEN COMPLEXE KOSTENPOST MET BEPERKTE ZICHTBAARHEID

Het in topconditie houden van uw vrachtwagens is essentieel voor de veiligheid en de naleving van de voorschriften. Het is ook essentieel om de levensduur van een voertuig te verlengen, de waarde ervan te behouden, stilstand te vermijden en, uiteindelijk, de eigendomskosten te verminderen. Toch suggereren studies dat veel transportbedrijven risico's nemen met hun onderhoud. Zo bleek uit een recent onderzoek in het Verenigd Koninkrijk en Ierland dat bijna 40% van de vrachtwagenchauffeurs geen
controles rondom voertuigen uitvoert, terwijl nog eens 16% aangaf dat ze dit zelden doen.
Natuurlijk is onderhoud ook een kostenpost op zich. Er zijn dus twee uitdagingen op het gebied van onderhoudskosten: het efficiënt onderhouden van uw wagenpark om de levensduur ervan te verlengen en het beheersen van het bedrag dat u hieraan besteedt.

Een aantal factoren die reparatie- en onderhoudsgerelateerde kosten opdrijven

UW UITDAGING: INEFFICIËNTE ONDERHOUDSPROCESSEN

Lukraak plannen en inconsistente voertuig- en bandencontroles verhogen direct de kans op kostbare stilstand en grotere uitgaven voor vrachtwagenonderhoud verderop in de keten.

OPTIMALISEER UW ONDERHOUD MET REALTIME VOERTUIGGEGEVENS 

Met WEBFLEET kunt u onderhoudstaken op basis van realtime kilometergegevens instellen in plaats van een ingestelde tijdsperiode. Bovendien worden diagnostische foutmeldingen van het voertuig en de motor direct naar de fleet manager verzonden.
Dit betekent dat u op een gecontroleerde manier actie kunt ondernemen om kwesties op te lossen voordat ze uitgroeien tot ernstige, kostbare problemen. Er wordt automatisch een onderhoudstaak ingepland zodra een voertuig een foutmelding doorgeeft. Hierdoor kunnen reparaties, inactieve tijd van het voertuig en administratieve rompslomp worden voorkomen.

UW UITDAGING: ONVEILIG RIJDEN

Chauffeurs die risico's nemen, zwaar remmen, onnodig versnellen of zich onveilig gedragen op de weg zullen op verschillende delen van uw voertuig hun tol eisen. Slijtage bouwt zich op in de loop van de tijd en leidt tot hogere reparatiekosten.

INZICHT IN RIJGEDRAG GEBRUIKEN

Met WEBFLEET ziet u verschillende waardevolle gegevenspunten uit alle ritten van uw bestuurders. U krijgt een overzicht van incidenten met te hoge snelheden,
scherp sturen, gebruik van de cruisecontrol en abrupt remmen. Hiermee kunt u extra aandacht besteden aan momenten waarop uw bestuurders onnodige risico's hebben genomen en stappen ondernemen om de prestaties te verbeteren.

UW UITDAGING: LATE DETECTIE VAN SCHADE

Zelfs als u regelmatige onderhoudscontroles plant, tenzij u zicht hebt op problemen zodra deze zich voordoen, bestaat het risico dat kleine storingen zich ontwikkelen tot grote problemen die ernstige en dure reparaties vereisen.

CONTROLELIJSTEN VOOR UW VOERTUIGEN

Wanneer u een integratie met een van onze officiële partners uitvoert, kunt u de voertuiginspecties door uw bestuurders gemakkelijker en efficiënter maken. CALIDUS VeHUB is bijvoorbeeld een mobiele toepassing waarmee u de dagelijkse, met VOSA compatibele voertuigcontroles kunt uitvoeren via uw PRO Driver Terminal. Bestuurders kunnen via het systeem foto's van defecten vastleggen, ongevallen melden en trailers scannen. Een andere optie is FleetCheck Driver. Met deze toepassing verlopen voertuiginspecties volledig zonder handmatige handelingen of papier en kunnen via een eenvoudige, digitale weg verklaringen voor wegveiligheid en incidentrapportage worden afgegeven en belangrijke informatie over de inspectie worden gecommuniceerd en vastgelegd.

UW UITDAGING: GEBREK AAN ONDERHOUDSINFRASTRUCTUUR & OPVOLGINGSMIDDELEN

Sommige transportbedrijven lijden onder het feit dat ze niet over voldoende tools & middelen beschikken om het onderhoud van hun voertuigen of banden op te volgen en in eigen beheer uit te voeren, of dat ze het onderhoud uitbesteden aan een onbetrouwbare partner.

UW VOERTUIGEN IN UITSTEKENDE STAAT HOUDEN

Met behulp van WEBFLEET kunt u onderhoudstaken voor uw vrachtwagens plannen. U kunt ervoor kiezen om eenmalige onderhoudstaken te maken of onderhoudstaken in te stellen die op specifieke intervallen worden herhaald. Deze intervallen kunnen worden gebaseerd op een bepaalde bereikte kilometerstand of een bepaalde hoeveelheid verstreken tijd.
Zodra het tijd is om het onderhoud uit te voeren, ontvangt u van WEBFLEET een automatische melding. Op deze manier blijft u zicht houden op uw planning en hoeft u deze niet handmatig te controleren. De kans is hierdoor minder dat u een gepland onderhoud per ongeluk vergeet en op die manier een cruciaal defect over het hoofd ziet. Ook zorgt u er zo voor dat bijvoorbeeld verversing van de olie en upgrades altijd op tijd worden uitgevoerd.
Door uw onderhoud met WEBFLEET te automatiseren, kunt u goed bijhouden of uw vrachtwagens nog veilig de weg op kunnen en zorgt u er ook voor dat vrachtwagens langer meegaan, slijtage wordt geminimaliseerd en de kosten voor onderhoud, uitval en reparatie onder controle blijven.

UW UITDAGING: BANDENLEVENSDUUR BEHEERSEN

Hoewel het vervangen van banden op een bepaald moment noodzakelijk zal zijn voor elke voertuigeigenaar, zal het verlengen van de levensduur van bestaande banden bijdragen aan het verlagen van de totale uitgaven.

GEBRUIK TELEMATICAGEGEVENS OM UW IDEALE BAND TE KIEZEN

Met behulp van de WEBFLEET fleet managementoplossing is het mogelijk om gegevens te volgen met betrekking tot de routes die u rijdt en de haltes die uw
voertuigen maken. Deze gegevens kunnen vervolgens worden geanalyseerd om te helpen bij het bepalen van de meest geschikte band voor een bepaald voertuig in uw wagenpark. Een voertuig dat bijvoorbeeld meer dan 30% van de tijd op regionale wegen rijdt en minder dan 250 km/d of drie of meer leveringen per dag maakt, heeft een andere type band nodig dan een voertuig dat meer dan 90% van de tijd op de snelweg rijdt en meer dan 500 km/d of minder dan drie leveringen per dag maakt.

De gemiddelde terugverdientijd van een investering in opvolging van uw vloot ligt tussen 6 à 12 maanden

Zo veel optimalisaties mogelijk

Meten is weten.

U heeft als organisatie heel wat voertuigen (van personenwagen, over de bestelwagens naar vrachtwagens) te beheren. Al deze voertuigen stellen een behoorlijke kost voor in uw organisatie en bij een optimaal beheer kan u vrij vlug de meerwaarde van onze oplossingen ervaren en deze omzetten in harde euro's.
Of u nu een vloot van 2, 200 of 2000 wagens heeft, voor elke organisatie zijn voordelen.

Onze experts helpen u hier graag mee verder

Vraag vrijblijvend meer informatie

Bezorg ons uw gegevens en wij contacteren u voor een vrijblijvend gesprek waaruit u snel de voordelen van onze oplossingen voor uw vloot kan afleiden

  • Uw telefoonnr
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.