About

Meer dan 45 jaar ervaring

In 1974 werd Auto Radio Center, kortweg ARC, door Guy Mulders in het leven geroepen.
Gestart zoals de naam het initieel zegt met auto-radio’s is ARC continue blijven evolueren en zijn activiteiten verbreden in de automotive wereld; alarm-systemen, navigatie- en multimediasystemen waren in de jaren 80-90 een grote evolutie in de markt.
De eerste gsm’s kwamen begin 1994 in de markt en ook daar heeft ARC als pioneer snel op ingespeeld. Ondertussen was de ARC groep uitgegroeid tot een organisatie met 21 retail winkels over heel het land die de kleuren van Proximus bij B2B en B2C klanten verdedigden.
Eind 2007-2008 begon de retail behoorlijk onder druk te staan en besloot ARC zich te herorienteren naar enkel de B2B markt en werden de winkels over het land vervangen door een behoorlijke ploeg aan verkopers die de B2B klanten gingen bezoeken.

Stelselmatig brede ARC zijn activiteiten verder uit en kwamen de eerste voertuigvolg-systemen ( track&trace in de volksmond) tot een zeker betrouwbaarheid , waardoor ARC ook daar weer zijn rol in zag om zijn klanten bij te staan.  Doorheen de jaren bouwde ARC hierdoor een zeer behoorlijke expertise op het vlak van Machine-to-Machine oplossingen, 2-wegs communicatie met voertuigen en alle bijhorende vereiste ondersteunende diensten.

Zowel de telecom als de automotive/telematica afdeling van ARC groeiden gestadig en verbreden hun expertises op een consistente manier.
In januari 2018 werd de telecom-afdeling van ARC een autonoom bedrijf gefocust op Telecom en IT ( onder de naam Ufirst) en kan de automotive & telematics ploeg zich verder ontwikkelen en positioneren als DE specialist in vlootbeheer en beveiliging van voertuige en hun laadruimte.

De laatste jaren is ook weer de evolutie van Internet-of-Things niet te ontkennen en ziet ARC een meerwaarde voor zijn klanten om de opgebouwde ervaring in M2M en telematica om te zetten in slimme IOT oplossingen.

Met ARC kiest u voor een betrouwbare ploeg, gepassioneerde mensen die met een hoop ervaring dagelijks voor u en uw team klaarstaan.