BEVEILIGING VAN UW VOERTUIGEN

Behoed u voor diefstal of onrechtmatig gebruik van uw voertuigen

Dankzij onze anti-start en anti-carjacksystemen houdt u de controle op wie er met uw voertuigen rijdt

Onze veiligheidssystemen controleren de start-functionaliteiten van uw voertuigen. Dit kan aan de hand van een eenvoudige bestuurderscode, maar ook met een volledig anti-carjacksysteem dat ook na het starten controleert of de rechtmatige bestuurder nog steeds achter het stuur zit.

Dankzij onze anti-start oplossingen houdt u de volledige controle op wie wanneer en met welk voertuig kan en/of mag rijden. Onze systemen laten verschillende niveau's van autorisatie toe, bijvoorbeeld op basis van certificaties of rijbewijzen voor bepaalde soorten voertuigen.

Wij helpen u van een basis start-onderbrekingsoplossing tot een volledig uitgewerkte veiligheidsplan.

3 soorten oplossingen

BASIS STARTBEVEILIGING 

Aan de hand van onze basis startbeveiliging beveiligt u uw voertuigen of werktuigen met een 4-cijferige code die u zelf kan aanpassen.
Zonder code kan u niet starten.

Deze eenvoudige, maar betrouwbare oplossing biedt u een extra veiligheidsniveau bovenop de klassieke startsleutel. Deze functie kan bijvoorbeeld perfect toegepast worden op verhuurwagens, poolcars of werfmachines.

VERHUUR OPLOSSING

Via een code die op het klavier wordt ingegeven, wordt het voertuig voor een bepaalde periode vrijgegeven. Als de periode voorbij is, kan het voertuig of de machine niet meer gestart worden totdat er een nieuwe code ingevoerd wordt. Op die manier houdt u de controle op het gebruik zonder dat er noodzakelijk een communicatiemodule op uw voertuigen moet worden ingebouwd.

Alle logica zit in de rolcodes en het intern geheugen van onze oplossing.

ANTI-CARJACK OPLOSSING

Wanneer de bestuurder van uw personenwagen, bestelwagen of vrachtwagen bedreigd wordt, lijkt het vaak de veiligste keuze  het voertuig gewoon mee te geven met de overvaller. Dankzij onze anti-carjack oplossingen zal het voertuig detecteren wanneer de chauffeur vervangen is en start er een controle om er zeker van te zijn dat uw chauffeur nog steeds aan het stuur zit. Als deze zichzelf niet authenticeert aan de hand van zijn persoonlijke code of toetscombinaties, zal het voertuig na x aantal tijd in carjack-mode gaan. Dit gebeurt met de nodige signalisatie (toeter en 4 pinkers) om uiteindelijk bij een eerstvolgende stilstand van het voertuig de motor uit te schakelen.

Op die manier kan de overvaller niet anders dan het voertuig verlaten en kan u binnen een beperkte straal na overval uw voertuig terugvinden.

Praktijkvoorbeelden waarbij onze oplossingen gebruikt worden

VERHUURBEDRIJF

Als verhuurbedrijf kan je je voertuigen uitrusten met de Rental Lock oplossing. Hierbij wordt uw voertuig uitgerust met een codeklavier en een code die bepaalt hoe lang je met het voertuig kan rijden. Éénmaal de periode verstreken is, zal het voertuig niet meer kunnen starten. Als de huurder dan verder gebruik wil maken van het voertuig, zal hij een nieuwe code moeten aanvragen (telefonisch of online bij de verhuurder), die na ingave op het codeklavier het voertuig terug zal vrijgeven.

Op die manier houdt u de controle op het gebruik van de verhuurvloot, zonder dat er een communicatiemodule (en bijhorende kosten) in het voertuig dient voorzien te worden.

BEVEILIGING VAN WERFMACHINES 

Op een bouwwerf staan tal van machines waarvoor in sommige gevallen een specifiek attest of veiligheidscertificaat nodig is om deze te mogen besturen. Aan de hand van onze Basic Lock-oplossing wordt elke machine voorzien van een codeklavier en kan een voertuig enkel gestart worden als de juiste code, enkel gekend door de mensen die het juiste certificaat hebben, wordt ingegeven.

Omdat deze machines meestal enkel beschikken over een startknop en geen contactsleutel, zorgt deze oplossing ook als een extra anti-diefstalbeveiliging.

TRANSPORT VAN WAARDEVOLLE PRODUCTEN

De creativiteit van dieven blijft groeien om toegang te krijgen tot de soms waardevolle inhoud van de laadruimte van een voertuig. Hierbij worden steeds vaker diefstallen gepleegd waarbij meteen het volledige voertuig wordt gestolen. De bestuurder wordt dan uit het voertuig gedwongen en de dief rijdt er met het voertuig én zijn lading vandoor.

Dankzij een anti-carjackoplossing gaat het voertuig detecteren dat een deur van de bestuurdersruimte geopend is geweest en moet de bestuurder zich opnieuw identificeren. Dit gebeurt aan de hand van een code op het codeklavier en/of een combinatie van handelingen in het voertuig. Indien deze identificatie niet binnen de vooropgestelde tijd gebeurt, zal het voertuig in carjack-mode gaan.

De bestuurder zal eerst opnieuw gevraagd worden om zich kenbaar te maken. Gebeurt dit weer niet, dan zullen de claxon en de 4 pinkers van het voertuig beginnen afgaan. Als binnen een bepaalde tijd daarna de chauffeur zich weer niet kenbaar heeft gemaakt, zal het motorvermogen beperkt worden, het voertuig vertragen en zodra er een stilstand gedetecteerd wordt, zal de motor uitvallen. Hiermee wordt de dief gedwongen het voertuig te verlaten.

Op die manier kan de overvaller niet anders dan het voertuig verlaten en kan u binnen een beperkte straal na overval uw voertuig terugvinden.

Onze oplossingen werken autonoom of geïntegreerd in een totaal veiligheidsconcept 

Van eenvoudige anti-start tot complexe veiligheidssystemen. Voor alles hebben we een passende oplossing!

Zo veel mogelijkheden voor de beveiliging van uw vloot

Meten is weten.

U heeft als organisatie heel wat voertuigen te beheren, van personenwagens tot bestelwagens en/of vrachtwagens. Al deze voertuigen stellen een behoorlijke kost voor binnen uw organisatie en bij een optimaal beheer kan u vrij vlug de meerwaarde van onze oplossingen ervaren en deze omzetten in harde euro's.

Of u nu een vloot van 2, 200 of 2000 wagens heeft; voor elke organisatie zijn voordelen.

Onze experts helpen u hier graag mee verder.

Vraag vrijblijvend meer informatie

Bezorg ons uw gegevens en wij contacteren u voor een vrijblijvend gesprek waaruit u snel de voordelen van onze oplossingen voor uw vloot kan afleiden

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.