Alle operationele data van Groupe Dufour nu beschikbaar met Webfleet!

Met meer dan 900 voertuigen waaronder hijskranen, vrachtwagens, auto's, trailers, graafmachines en vuilniswagens, heeft Dufour, nu toegang tot realtime gegevens zoals voertuigopvolging, rij- en rusttijden, windkrachtmetingen en bandenspanning op één platform.

Voor Dufour was het belangrijk om op afstand inzicht te krijgen in data van het wagenpark. Bijvoorbeeld om onderhoud tijdig in te plannen en te controleren of chauffeurs zich houden aan verplichte rusttijden, legt Braem uit. Met Webfleet zien zij deze data nu op één platform. Van gegevens uit de tachograaf tot brandstofverbruik en realtime data over problemen in de voertuigen. Dit laatste zorgt ervoor dat onderhoudstaken proactief ingepland kunnen worden en kostbare reparaties en uitvaltijd geminimaliseerd worden.

Data uit hijskranen door integratie met Webfleet

Met Webfleet heeft Dufour ook inzicht in data uit de hijskranen. De hijskranen zijn voorzien van een veiligheidsmechanisme dat ervoor zorgt dat de kraan niet te zwaar kan hijsen om zo ongevallen te voorkomen. Voor sommige manoeuvres is het nodig om deze uit te schakelen. Braem: Soms vergeten kraanbestuurders het veiligheidsmechanisme daarna weer in te schakelen. Nu kunnen we dit op afstand zien en de kraanbestuurders inseinen.

Daarnaast zijn de hijskranen uitgerust met een windmeter. Voor de veiligheid mag er bij een te hoge windkracht niet gewerkt worden. Door een integratie tussen de windkrachtmeter en het platform Webfleet, kan Dufour de winddata op afstand uitlezen en delen met klanten en de verzekering. Kevin Meskens, Accountmanager bij ARC: Er zijn nog geen andere bedrijven die dit doen, deze koppeling hebben we dus specifiek voor Dufour ontwikkeld. De volgende stap is dat we deze optimaliseren, zodat de data nog accurater wordt.

Lees het volledige persbericht op de Webfleet website.