digitalevrachtbrief - digi-CMR e-CMR digi cmr e cmr

Of hoe digitalisering uw kosten gaat besparen

De digitale vrachtbrief

Op 28/09 was het de infoavond van Transport & Logistiek Vlaanderen waar de digitale vrachtbrief gepresenteerd werd. ARC is partner van TLV voor de introductie van de vrachtbrief en kan geïnteresseerde organisaties helpen om van dit nieuw wettelijk kader een positieve evolutie binnen hun organisatie te maken.

Starten met digitale vrachtbrief,
hoe begin je eraan?

Om met de digitale vrachtbrief te kunnen werken heb je niet veel nodig; een toestel dat geconnecteerd is met het internet en dat QR codes kan scannen… Klinkt eenvoudig, maar als u dat binnen uw organisatie moet invoeren raden we u wel aan om daar even over na te denken…

Welk toestel past best bij welke activiteiten? Welke connectiviteit voorziet u en vooral hoe gaat u die beveiligen om te vermijden dat u morgen facturen van de telecom-operator krijgt waar u van achterover valt. Hoe gaat u de toestellen instellen om te vermijden dat Facebook & Youtube meer gebruikt wordt dan de applicatie van de digitale vrachtbrief ?

Hier lichten we kort toe hoe wij dat aanpakken:

Drie stappen naar een gepersonaliseerde oplossing voor uw bedrijf

digicmr-select
pro8link

TomTom Pro 8275 + TomTom Link510 + TomTom WEBFLEET

Blijf in verbinding met uw voertuigen - Digi-CMR geïntegreerd met TomTom Navigatie

Gebruik de Digi-CMR oplossing op de TomTom Pro 8275 tablet en geef uw bestuurders de beste oplossing op de markt:

 • Een 7″ rugged tablet die als navigatie dient voor de bestuurder (Trucknavigatie met Life Traffic, Life Time Map updates)
 • 5 Mega-Pixel camera
 • Op Android gebasseerde open platform waar Digi-CMR op kan draaien maar ook andere specifieke applicaties die u zou willen gebruiken.

Door deze TomTom Pro 8275 te verbinden met de TomTom Link510 boordcomputer brengt u alle informatie in & en rond uw voertuigen tot binnen in uw organisatie:

 • Remote download & opslag van tachograaf informatie
 • Beheer van resterende rijtijden
 • Tol-rapportering
 • FMS aansluiting voor motor-management-informatie
 • Brandstofverbruik per trip, brandstofpeil, RPM en PTO status
 • Actieve bestuurders feedback
 • Order Management & 2-wegs-communicatie
 • Track&trace
tab-active

TABLET: Samsung Tab Active

Voor de actieve gebruiker van Digi-CMR

De Samsung Tab Active is een rugged 8″ tablet die bestendig is tegen val-, water en stoot. Deze tablet wordt aangeboden in een pakket speciaal voor gebruikers van Digi-CMR. In dit pakken voorzien we:

 • Samsung Tab Active
 • Screen cover (Speciaal type K4 protector)
 • Auto-lader
 • Dashmount om het toestel op de dashboard te bevestigen
 • Configuratie van het toestel om het gebruiksklaar door ARC bij u te laten leveren (Digi-CMR applicatie geïnstalleerd, verdere configuratie volgens afspraken, bijvoorbeeld: extra applicaties, geen andere applicaties toegelaten,… )
xcover3

SMARTPHONE: Samsung X-Cover 3

Voor de mobiele medewerker

De Samsung X-cover 3, rugged smartphone die bestendig is tegen val-, water en stoot wordt aangeboden in een pakket speciaal voor gebruikers van Digi-CMR. Hierbij voorzien we:

 • Samsung X-Cover 3
 • Bumper Case om het toestel extra te beschermen tegen valschade
 • Screen cover (Speciaal type K4 protector)
 • Auto-lader
 • Magneet om het toestel te kunnen plaatsen op het dashboard
 • Configuratie van het toestel om het gebruiksklaar door ARC bij u te laten leveren (Digi-CMR applicatie geïnstalleerd, verdere configuratie volgens afspraken, bijvoorbeeld: extra applicaties, geen andere applicaties toegelaten,… )
data_only-01

DATA ONLY

Stel uw SIM-kaarten zo in dat ze enkel toegang kunnen geven aan Digi-CMR communicaties. Geen risico’s van overmatig data verbruik, enkel strikt het noodzakelijke.

limitedvoicedata-01

BEPERK DATA EN/OF VOICE TOEGANG

Beperk het data verbruik enkel tot de toegelaten applicaties en/of websites die voor professioneel gebruik nodig zijn. Betaal niet voor Facebook of Youtube trafiek.
Indien deze SIM gebruikt wordt in de smartphone kan er eventueel ook mee gebeld worden. In dat geval kan u ook bepalen of alle nummers gebeld mogen worden of slechts die nummers die professioneel nodig zijn. U bent in controle…wij helpen u!

allallowed-01

ONBEPERKTE DATA EN/OF VOICE TOEGANG

U ziet het voordeel om op deze manier eindelijk uw mensen een smartphone of tablet te gunnen waar ze ook voor privé doeleinden gebruik van mogen maken. Echter is het niet omdat ze alles mogen doen dat u voor alles moet betalen. U kan bijvoorbeeld een deel betalen waar het professioneel gebruik mee gedekt wordt en als ze meer gebruiken betaalt de gebruiker het meerverbruik. Ook daar weer, geen zorgen!

kiosk-01

KIOSK MODE

Uw toestel wordt zodanig ingesteld dat enkel Digi-CMR kan opgestart worden. Niets kan uw toestel uit zijn kiosk mode halen, zelfs de hardreset helpt niet. De kiosk-mode wordt door ARC ingesteld via het netwerk.

company-01

COMPANY MODE

Enkel de door uw organisatie toegelaten applicaties zijn bruikbaar. Als u dus enkel Digi-CMR wil toelaten en professionele e-mail kan dat zo ingesteld worden. Geen Facebook, Youtube of andere sociale media als u dat niet wenst!

open-01

OPEN MODE

U laat het aan uw gebruikers over wat ze met de toestellen doen. Hierbij kunnen we alsnog instellingen doen om zeker te zijn dat wat ze ook doen, uw professionele applicaties steeds zullen werken en up to date zullen zijn.

ARC Services die u voor Digi-CMR en uw volledige organisatie verder helpen

ARC kan u adviseren in de keuze van de gepaste toestellen, de beste connectiviteit en de aanbevolen configuratie zodanig dat Digi-CMR voor u een succes wordt. Al deze diensten combineren het ARC Telecom Services aanbod en het ARC Telematics Services aanbod tot een unieke combinatie in uw voordeel!

ARC Telecom Services

Mobiel(er) werken is veel meer dan een toestel kiezen en uw gebruikers op pad sturen. Binnen ARC hebben we tal van ondersteunende services ontwikkeld die uw organisatie kunnen helpen de stap te zetten naar een mobielere omgeving:

 • Getting Ready to start service: hierbij verzorgen wij de nodige voorbereidingen opdat de toestellen gebruiksklaar geleverd worden op het door u aangegeven adres.

 • ARC Academy: trainingen op maat van uw organisatie en gebruikers inzake het gebruik van hun mobiele toestel, de applicaties en de belangrijkste zaken die ze moeten weten om efficiënt mobiel te werken.

 • 1st Line support voor uw gebruikers: telefonische assistentie van uw user bij het gebruik van hun toestel, instellingen en configuratie.

 • Outsourced Telecom Services: u wil uw eigen organisatie niet (meer) belasten met telecom-gerelateerde zaken? Wij kunnen uw volledige telecom-beheer overnemen en voor uw managen.

 • Choose-your-own-device-portal: een online portal waar uw mensen kunnen kiezen uit de door u geselecteerde toestellen of categorieën van toestellen.

 • (Managed) Mobile Device Management: u wil uw vloot beheren en beveiligen? Wij kunnen u de oplossing aanreiken of ze aanreiken en voor u beheren.

 • Tal van services die u als menukaart opmaat kan opnemen.

Tevreden klanten getuigen:

Ook interessant

optidrive 360 - groen en veilig rijden

Groen en veilig rijden

ARC werkt met Optidrive 360. Deze unit doet aan rijstijlmeting en motormanagement. Zo bespaart u brandstof- en onderhoudskosten.

Live traffic - route optimalisatie - geoplanning - ARC - navigatie

Route optimalisatie

ARC’s route optimalisatie stuurt werknemers via de snelste weg naar de bestemming. Plan routes met Geoplanning en vermijd files met Live Traffic.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer info

Bezorg uw gegevens en geef een woordje uitleg over uw verwachtingen van Digi-CMR. Wij contacteren u zo spoedig mogelijk met meer informatie.

Wist u dat u subsidies kan krijgen voor uw uitgaven in vergroening en verkeersveiligheid van uw vrachtwagens?


Ontvang tot €100.000 voor de drie kalenderjaren 2017, 2018 en 2019, met een maximum van €3.000 per vrachtwagen.

Wilt u weten op welke producten u subsidies krijgt of wilt u hulp bij uw aanvraag?

Wij helpen u graag op weg.


Bel naar 03/259.05.05

Of stuur een email naar: telematics@arc.be

Meer info en aanvragen